ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Krośnie Odrzańskim
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Ekran szczegółów informacji

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Informacja PLW w Krośnie Odrzańskim o badaniu mięsa w kierunku włośnicy od 1 maja 2019 r.

Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.
Informacja ogłoszona dnia 2019-04-26 08:54:57 przez Dawid Gierczyński

BADANIE MIĘSA W KIERUNKU WYKRYWANIA OBECNOŚCI LARW WŁOŚNI

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Krośnie Odrzańskim informuje, że od dnia 01 maja 2019r. w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii w Krośnie Odrzańskim nie będzie prowadzone badanie mięsa zwierząt rzeźnych i dzików  na użytek własny w kierunku wykrywania larw włośni, natomiast w dni robocze od poniedziałku do czwartku będzie prowadzona  zbiórka prób celem przekazania ich do  Pracowni Badań Serologicznych  w Zielonej Górze, ul. Browarna 6, gdzie będą badane metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.
 
W tym celu należy dostarczyć do PIW w Krośnie Odrzańskim od poniedziałku do środy      w godzinach pracy inspektoratu, tj. 7 00-15 00 ,  w czwartki do godziny 8 00-
  • próby mięsa
- od świni mięśnie z obu filarów przepony,
- od dzika mięśnie z obu filarów przepony, mięśnie żuchwowe, mięśnie przedramienia, mięśnie
międzyżebrowe, mięśnie języka,
( masa próbki zbiorczej min. 150 g ):
Próby muszą być szczelnie opakowane i oznakowanew sposób jednoznacznie identyfikujący klienta;
  • czytelnie wypełnione zlecenie do badań, ze szczególnym uwzględnieniem numeru telefonu oraz nr PESEL lub NIP – zlecenie można pobrać ze strony internetowej bip-piwkrosnoodrz.pl, załącznik – zlecenie do badań włośnicy wypełnić  wg wzoru znajdującego się w załączniku wzór wypełnionego zlecenia do badań włośnicy  lub wypełnić na miejscu w inspektoracie.
 
Wyniki badań oraz faktury będą przesyłane w formie papierowej lub elektronicznej wg wybranej przez klienta opcji. W przypadku wybrania formy elektronicznej wymagane jest podanie adresu e-mail oraz wypełnienie oświadczenia o akceptacji faktur przesyłanych drogą elektroniczną.
Płatność wyłącznie w postaci przelewu.
 
Ponadto informuję się, że badanie mięsa na użytek własny w  Gabinecie  Weterynaryjnym  lek. wet. Ryszard Szopiński, Budachów 107b/3, 66-630 Bytnica, tel. kom. 513 191 428 nie ulega zmianie.
 

 

Załączniki

« powrót do poprzedniej strony